icon_instagram icon_Twitter icon_Facebook whitelogo Facebook white small Twitter white small

Bekijk het zelf

Voedselprogramma

De 281 allerarmste leerlingen krijgen dagelijks een gratis lunch aangeboden op hun lokale basisschool. We geven hen grote porties gezonde maaltijden, met ingrediënten die bij lokale boeren zijn ingekocht. Zo eten zij vlees, bonen, fruit en hun favoriet: chapati!

 

Wat?

Voor veel van deze leerlingen, is hun gratis schoollunch de enige maaltijd die zij eten. Zonder zouden zij tijdens de les kunnen flauw-vallen, geen energie hebben om te kunnen leren en soms niet naar school kunnen omdat ze op straat op zoek zouden moeten naar voed-sel, of ziek worden zonder geld te hebben om naar een dokter te gaan.

 

Waarom?

Wat werkt:

 

Onze kinderen zijn gezonder en gelukkiger. Dit is terug te zien in betere schoolresultaten, die zij bereiken doordat zij nu de energie hebben om te leren zonder zich zorgen te hoeven maken om een lege maag. Dit beschermt hen tevens van  een leven op straat of prostitutie om zichzelf te voeden. Onze 281 leerlingen zijn beduidend minder afwezig!

 

Gezinnen kunnen geld sparen voor andere levensbehoeften en lokale boeren hebben een vaster inkomen om hun gezinnen van te onderhouden, omdat wij zoveel producten van hen afnemen!

Wat eten jullie vandaag?

We vroegen onze jongens uit groep 2 wat ze eten. Dit zeiden ze!

Faith-Speech-Bubble Faith

Faith, 6 jaar

Stichting Nakuru Children's Project staat bij de Kamer van Koophandel geregistreerd onder nr 63726017.

RSIN: 855373258 - Alle rechten zijn voorbehouden aan Nakuru Children's Project, 2015.

IBAN: NL52TRIO0391011340