wat doen we?

We bouwen essentiële onderwijsfaciliteiten zoals klaslokalen, kantoren, WC’s, eetzalen en keukens. Door de bouw van deze faciliteiten kunnen onze leerlingen in een veilige schoolomgeving leren.

waarom doen we dit?

Wanneer een school niet over de juiste infrastructuur beschikt, kunnen leerlingen moeilijk leren.

In sommige scholen in Kenia leidt een gebrek aan klaslokalen tot een overpopulatie van het aantal leerlingen per klaslokaal. Soms bestaan klassen uit wel 80-110 leerlingen. Dit betekent dat leerlingen (te) weinig één op één aandacht ontvangen. Hierdoor kunnen leerachterstanden of zelfs ongeletterdheid ontstaan, wat weer kan leiden tot schooluitval. Op sommige scholen krijgen kinderen les in lemen klaslokalen. Deze zijn vaak te klein en gevaarlijk, vooral wanneer er sprake is van hevige regenval en daarmee gepaard gaande overstromingen.

Tegelijkertijd kan een gebrek aan WC’s leiden tot schoolsluitingen. Het ontbreken van deze faciliteiten kan er ook voor zorgen dat met name leerlingen met beperkingen of meisjes vervroegd uitvallen op school.

wat is onze impact?

Door essentiële onderwijsfaciliteiten te bouwen, investeren we in het naar school gaan van verschillende generaties kinderen. Klassengroottes verkleinen door de bouw van klaslokalen. Dit geeft meer ruimte voor individuele aandacht. Ook ontstaat er meer fysieke ruimte voor bureaus en de opslag van lesmaterialen. Bovendien zijn stenen klaslokalen veiliger en hoeven lessen niet onderbroken te worden door slechte weersomstandigheden. Door de bouw van WC’s blijven scholen in rurale gebieden open en hoeven met name meisjes zich geen zorgen te maken of zij wel veilig naar school kunnen. Aangepaste toiletten voor leerlingen met fysieke beperkingen zorgen er voor dat ook zij een zorgeloze schooltijd kunnen doormaken.

sinds 2009 hebben we 21 klaslokalen en andere onderwijsfaciliteiten gebouwd

Toen we nog in lemen lokalen les kregen, hadden we het altijd koud. Door de wind waaiden onze schriften weg. Nu we stenen klaslokalen hebben, voelen we ons veel comfortabeler.
— Whitney, leerling van Nakuru Workers Primary School*